Futurelabs, companie daneza cu operatiuni in Europa si SUA, va intra in Romania, urmand sa angajeze 20-30 de persoane in urmatoarele sase luni. Compania vrea afaceri de 0,4 milioane euro in primul an in principal din produse si servicii CRM, subliniind ca ofera solutii "mult mai usor de inteles si implementat decat oferta actuala de pe piata".

Compania, lansata acum doi ani, va deschide in curand un hub in Bucuresti pentru vanzari, suport si dezvoltare. Fondatorul startup-ului este Jesper Qvist, acesta ocupand pozitia de CEO in cadrul companiei. El are un master in Innovation and Business Development luat la Scoala de Business din Copenhaga si un MBA in Management in SUA. El este si autor de carti de business, comercializand pana in prezent peste 30.000 de carti. Unul dintre cele mai cunoscute volume ale sale este “A Winner’s DNA: Why some people work less and make more than you”.

“Futurelabs are o abordare diferita – ne-am uitat pe ofertele existente in piata si, evident, sunt cativa jucatori majori cu care o sa concuram. Ne-am dat insa seama ca clientii au nevoie de o abordare mai facila asa ca am realizat sisteme CRM mult mai usor de folosit”, spune, pentru wall-street.ro, Jesper. De altfel, business-ul a pornit din nevoia sa de a avea un sistem CRM mai intuitiv.

De ce Romania?

“Motivele pentru care am ales sa intram in Romania sunt faptul ca doream o tara cu o economie in crestere dar si cu multe talente. De asemenea, Romania este o piata ceva mai putin concurentiala decat altele, plus faptul ca business-urile locale sunt in plin proces de a se muta in cloud”.

Compania vrea sa genereze 400.000 de euro afaceri in primul an de business in tara, urmand ca profitul sa fie complet reinvestit in angajari, vanzari si dezvoltare de produse. Business-ul local va fi condus de Loredana Popa (foto stanga), ex Monopoly Media si Ernst & Young.

Ramane de vazut daca danezii vor avea succes pe o piata romaneasca destul de concurentiala, unde vor avea de infruntat jucatori precum Entersoft, Novensys, SeniorSoftware sau chiar Oracle.

Citeste si:
Daniel Dines, cofondatorul UiPath, pe coperta revistei Forbes
Daniel Dines, cofondatorul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Investitie de 750.000 de euro in startup-ul romanesc Bunnyshell