Larry Page si Sergey Brin, co-fondatorii Google, au dezvaluit intr-un interviu recent cu miliardarul VC Vinod Khosla aspecte inedite din trecutul companiei, proiecte curente si planuri de viitor, punand sub semnul intrebarii constructia societatii care ne obliga sa muncim cinci zile pe saptamana.

Page si Brin, care rareori urca pe scena pentru a oferi interviuri, au pornit sesiunea de 40 de minute amintindu-si de faptul ca in 1999 cel mai mare motor de cautare din lume era la un pas de a se vinde catre concurentii de la Excite. Khosla, care a ajutat la fondarea Sun Microsystems, era investitor in Excite la acea data. Page si Brin spun ca pana la urma s-au retras din deal – evaluat la 350.000 de dolari conform lui Khosla, sau peste 1 milion de dolari conform co-fondatorilor -, deoarece din Excite “lipsea pasiunea”, scrie The Verge.

Cincisprezece ani mai tarziu, si compania co-fondatorilor a crescut atat de mult incat este pus sub semnul intrebarii rolul companiei in prezent. Page considera ca perioadele de timp pe care oamenii le petrec in fata computerelor sunt disproportionat prea mari fata de informatiile pe care le capata. Job-ul lui Google este, spune el, sa repare acest lucru. Subliniaza ca butonul “I’m Feeling Lucky”, care afisa rezultate aleator, avea ca rol exact reducerea “timpilor morti” din fata monitoarelor, dar nu a functionat atat de bine precum sperau ei. Functia de autocompletare a rezultatelor cautarii a avut mult mai mult succes.

Compania a crescut insa mult peste motorul de cautare, avand proiecte foarte multe, de la baloane care sa trimita Internet in zone izolate, pana la lentile de contact care masoara glucoza din corp si masini care se conduc singure. Brin, care se ocupa de departamentul Google X, spune ca masinile care se conduc singure vor schimba atat design-ul masinilor dar chiar lumea in intregul sau.

Pornind de la aceasta idee, de “masini inteligente”, cei doi nu exclud faptul ca in viitorul nu foarte indepartat vor aparea primii roboti care sa aiba ratiune si sa poata face conexiuni logice.

Spre finalul interviului, cei doi isi intorc atentia catre societate. Page spune ca guvernul este ineficient in starea sa actuala si considera ca timpul de munca pentru angajati poate fi cu usurinta redus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri