Conexiunile la internet wireless au depasit populatiile unor tari precum Finlanda, Australia, Japonia, Suedia, Danemarca, Coreea de Sud sau Statele Unite, arata un raport al Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare dat publicitatii de presa internationala.

Cele sapte state au depasit pragul de 100% al penetrarii Internetului wireless in regiune la finele anului trecut. Acest lucru inseamna ca Internetul wireless de mare viteza este disponibil la mai mult de un locuitor in fiecare tara, acest lucru fiind datorat mai ales faptului ca utilizatorii folosesc mai multe dispozitive mobile care pot accesa Internetul. Statele Unite au depasit cu putin pragul, in timp ce Finlanda domina clasamentul, cu un grad de penetrare de 137%.

Penetrarea Internetului wireless a crescut cu peste 70% in randul celor 37 de state analizate de OECD, in timp ce numarul de abonati a crescut cu circa 15%.

De cealalta parte, abonamentele la Internetul prin cablu au atins un grad de penetrare mediu de 27%, ceea ce se traduce prin existenta unui abonament la servicii fixe de Internet la patru persoane. La capitolul tarilor cu cel mai mare grad de penetrare al Internetului prin cablu Elvetia domina topul, cu un grad de penetrare de circa 45%, urmata de Olanda si Danemarca.

Mai multe statistici despre Internetul prin cablu si Internetul wireless gasiti aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri