Facebook, Twitter si majoritatea celorlalte retele sociale sunt construite pornind de la premisa ca aproape orice ar trebui sa fie impartasit si impartit intre utilizatori. Mai putin banii pe care posturile lor ii produc. Cel putin doua alte servicii similare incearca sa schimbe acest lucru.

Bubblews, o retea sociala care a iesit din variata de teste saptamana trecuta, plateste utilizatorii pentru postarile care atrag trafic si advertiseri. O alta companie, Bonzo Me, face un lucru similar de la inceputul lunii iulie.

“Simt ca utilizatorii de retele sociale au fost folositi suficient”, spune Michael Nusbaum, chirurg din New Jerse care a construit Bonzo Me. “Facebook a facut o multime de bani si oamenii care pana la urma ii imbogatesc nu primesc nimic din ei”. Bonzo Me isi plateste utilizatorii cu pana la 80% din veniturile generate de postarile populare, scrie ABCNews.com.

Algoritmul compensatiilor in cazul Bubblews este mai complex. Se bazeaza pe numarul de click-uri pe care un post il primeste sau alte activitati pe care acea postare o starneste pe retea. Practic, utilizatorii primesc un cent pe vizualizare sau comentariu. Bubblews are in plan sa plateasca utilizatorii in momentul in care acestia fac 50$.

“Nimeni nu ar trebui sa se foloseasca de platforma noastra si sa se astepte ca poate renunta la job”, a subliniat Arvind Dixit, CEO al Bubblews. “Dar incercam cel putin sa fim corecti fata de utilizatorii nostri. Retelele sociale nu ar trebui sa fie locuri unde sa te simti exploatat”. Reteaua sociala incurajeaza de asemenea utilizatorii sa posteze lucruri mai profunde, si nu fotografii cu mancare sau pisici. Astfel, fiecare postare trebuie sa aiba minim 400 de caractere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri