Zonga, serviciu local de muzica in format streaming, lansat in 2012 de echipa Trilulilu, a atins 500.000 de utilizatori inregistrati dupa primele sase luni ale anului, de patru ori mai multi fata de primul semestru al lui 2013 si dublu fata de numarul total de utilizatori inregistrati in 2013.

Conform informatiilor Zonga, platforma a atras in primul semestru al anului o medie de 18.000 de utilizatori noi pe saptamana, ajungand la un total de 500.000 de utilizatori inregistrati la finalul lunii iunie, fata de 120.000 in iunie 2013.

Cresterea numarului de utilizatori se datoreaza atat ratei de adoptie accelerate a serviciilor de date, care faciliteaza accesul la streaming-ul online de muzica pe mobil, cat si eforturilor si investitiilor Zonga in continut.

„Incercam sa le oferim iubitorilor de muzica o experienta cat mai personala, de la posibilitatea de a-si crea propriile playlist-uri, la selectia de recomandari oferita de editorii nostri dupa diverse genuri muzicale, sau optiunea de a asculta offline playlist-urile preferate. Cel mai tare ne bucura ritmul in care se misca partea de mobile. Suntem in prima jumatate a anului si deja consumul de muzica Zonga direct de pe mobil a crescut cu 50% fata de tot anul 2013”, declara Sergiu Biris, CEO-ul Zonga.

Potrivit acestuia, Zonga numara in prezent peste 24 milioane de melodii, fata de 18 milioane la finalul lui iunie 2013, in baza parteneriatelor cu toate casele de discuri majore la nivel international, precum Universal Music, Sony Music, Warner Music, cu casele de discuri locale Cat Music, Roton si Media Pro Music, dar si cu producatori independenti, atat din Romania, cat si din afara.

„Momentan avem peste 24 milioane de melodii listate pe Zonga, adaugam in fiecare luna peste 10.000 de melodii noi. Pana la finalul lui 2014, dorim sa adaugam alte cateva milioane de melodii in libraria Zonga, care vor fi rezultatul unor parteneriate pentru care discutam deja”, adauga Biris.

Numarul ascultarilor inregistrate pe Zonga creste gradual, aprilie 2014 fiind luna record a primului semestru, cu 1,7 milioane ascultari, fata de 1,5 milioane ascultari, cele mai multe din 2013, inregistrate in decembrie anul trecut.

Cele mai ascultate genuri muzicale de pe serviciul local de muzica sunt, in ordine, pop-ul, dance-ul, rock-ul, alternative rock-ul, muzica romaneasca si hip-hop-ul. In ceea ce priveste cei mai ascultati si cautati artisti pe Zonga in 2014, Alex Velea domina topul in randul artistilor romani, iar Eminem pe cel al artistilor straini.

Citeste un interviu pe larg cu Sergiu Biris, fondatorul Zonga, dar si cu Mircea Marza, seful concurentului principal, Deezer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri