Google vrea sa recompenseze site-urile care sunt securizate, cel mai mare motor de cautare din lume oferind “puncte bonus” in algoritmul de cautare site-urilor care sunt criptate. Google spera ca astfel sa motiveze dezvoltatorii de website-uri sa adopte tehnologii care protejeaza paginile Web mai bine impotriva hackerilor, scrie Wall Street Journal.

“Speram sa vedem mai multe website-uri folosind HTTPS in viitor”, a scris Google intr-un post pe blog, referindu-se la protocolul folosit pentru securizarea comunicatiilor in retele. Aceasta este cea mai recenta miscare a gigantului american in incercarea de a face Web-ul mai sigur, efort accelerat in ultima perioada.

“Este o miscare foarte importanta”, spune Christopher Soghoian, principal technologist pentru American Civil Liberties Union. Datele criptate transmise pe Internet adauga o bariera intre utilizatorii Web si oricine incearca sa intre pe site-uri in scopuri frauduloase pentru a fura datele lor. Acest lucru poate proteja utilizatorii chiar si cand sunt conectati prin retele Wi-Fi nesecurizate, in aeroporturi sau cafenele.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Business-uri pe Google Maps: Ce faci cand primesti recenzii proaste?