Twitter a dezvaluit un nou program de advertising video care ofera “videoclipuri promovate” catre utilizatorii retelei sociale. Noul program este conceput astfel incat sa creasca veniturile companiei si sa convinga investitorii ca se afla pe drumul cel bun, catre profitabilitate, scrie presa internationala.

“Devin usor pentru branduri sa incarce si sa distribuie Videoclipuri Promovate pe Twitter, si sa masoare eficienta si reach-ul fiecarei campanii”, a declarat David Regan, product manager al companiei americane.

Regan spune ca lansarea a venit dupa luni de experimente si feedback de la utilizatori si branduri. Twitter va oferi un model de business “cost per vizualizare”. Acest lucru inseamna ca advertiserii sunt taxati doar in momentul in care un utilizator da play videoclipului.

Analyticsul Twitter arata informatii despre numarul de utilizatori care au urmarit clipurile, cati dintre acestia l-au vazut integral. Twitter a acoperit 0,5% din totalul veniturilor online in 2013, conform companiei de cercetare eMarketer si estimeaza ca aceasta pondere va creste la 0,8% anul acesta; piata de publicitate online va atinge 140,15 miliarde de dolari anul acesta. Numarul de utilizatori activi ai Twitter a atins 271 de milioane, in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri