Google intentioneaza sa introduca pe piata drone pentru livrarea echipamentelor, testarea acestor vehicule zburatoare fara pilot fiind in desfasurare de mai bine de doi ani, informeaza Financial Times.

Dupa doi ani de experimente in Australia, Google a anuntat ca au fost realizate cu succes peste 30 de livrari, dronele transportand o trusa de prim ajutor, o sticla de apa si mancare pentru caini. Prima drona a transportat batoane de ciocolata pe o distanta de un kilometru.

"Vehiculele zburatoare autonome ar putea deschide o cu totul noua perspectiva asupra modului de a muta lucrurile - incluzand aici alternative mai rapide, mai ieftine si care consuma mai putine resurse in comparatie cu mijloacele pe care le avem la dispozitie astazi", a explicat Google intr-un comunicat, scrie Mediafax.

Primele prototipuri de drone create in cadrul proiectului au 1,5 metri latime si 0,8 metri inaltime si zboara la o altitudine de 40 pana la 60 de metri. De asemenea, Google a anuntat ca l-a numit pe fondatorul companiei Athena Technologies, care a creat sistemul de control al dronelor, Dave Vos, in fruntea unei echipe care sa transforme cercetarea din cadrul "Project Wing" intr-un produs.

Google continua, astfel, competitia cu Amazon, care, in decembrie anul trecut, a anuntat ca spera sa construiasca in cinci ani o tehnologie care sa permita livrarea produselor catre clientii sai cu ajutorul dronelor.In pofida avansului in ceea ce priveste construirea de drone, exista inca multe limite impuse de avansul tehnologic si de legislatie care trebuie depasite inainte ca aceste dispozitive sa poata fi comercializate.

Google.org investeste 500.000...
Citeste si: Google.org investeste 500.000 de dolari in programul Generatia Tech


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Ce fac diferit cei mai fericiti si productivi angajati Google