4,93 milioane de parole si nume de utilizatori ai serviciului de eMailing Gmail au fost publicate pe un forum Bitcoin marti, a scris presa rusa.

Oficialii Google nu considera ca acesta este rezultatul unui atac asupra serverelor proprii. “Securitatea utilizatorilor nostri este o prioritate de top pentru noi. Nu avem nicio dovada ca sistemele noastre ar fi fost compromise, dar de fiecare data cand consideram ca anumite conturi ar fi fost tinta unor atacuri, luam masuri pentru a-i ajuta pe utilizatori sa isi securizeze conturile”, a declarat un purtator de cuvant al companiei americane.

Dupa postare, administratorii forumului au scos parolele din thread, lasand doar login-urile. Tvskit, utilizatorul forumului care a postat initial parolele si numele utilizatorilor, spune ca 60% dintre parole erau valide. O analiza rapida a fisierului releva faptul ca majoritatea conturilor sunt engleze, spaniolesti si rusesti dar cumuleaza si alte nationalitati.

Daca vrei sa vezi daca si contul tau de Gmail a fost afectat, poti sa intri pe isleaked.com si sa iti scrii adresa de email (traducerea in engleza este aici). Nu am recomanda totusi sa faceti acest lucru intrucat nu se stie daca adresele de mail ar putea fi cumulate pentru spam-uri viitoare, dar va recomandam in mod clar sa luati in considerare schimbarea parolei de acces la contul Gmail.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri