4,93 milioane de parole si nume de utilizatori ai serviciului de eMailing Gmail au fost publicate pe un forum Bitcoin marti, a scris presa rusa.

Oficialii Google nu considera ca acesta este rezultatul unui atac asupra serverelor proprii. “Securitatea utilizatorilor nostri este o prioritate de top pentru noi. Nu avem nicio dovada ca sistemele noastre ar fi fost compromise, dar de fiecare data cand consideram ca anumite conturi ar fi fost tinta unor atacuri, luam masuri pentru a-i ajuta pe utilizatori sa isi securizeze conturile”, a declarat un purtator de cuvant al companiei americane.

Dupa postare, administratorii forumului au scos parolele din thread, lasand doar login-urile. Tvskit, utilizatorul forumului care a postat initial parolele si numele utilizatorilor, spune ca 60% dintre parole erau valide. O analiza rapida a fisierului releva faptul ca majoritatea conturilor sunt engleze, spaniolesti si rusesti dar cumuleaza si alte nationalitati.

Daca vrei sa vezi daca si contul tau de Gmail a fost afectat, poti sa intri pe isleaked.com si sa iti scrii adresa de email (traducerea in engleza este aici). Nu am recomanda totusi sa faceti acest lucru intrucat nu se stie daca adresele de mail ar putea fi cumulate pentru spam-uri viitoare, dar va recomandam in mod clar sa luati in considerare schimbarea parolei de acces la contul Gmail.

Cum se obtine proba violului...
Citeste si: Cum se obtine proba violului electronic


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si