O eroare de securiate numita “Shellshock bug” sau “Bash bug” s-ar putea dovedi chiar mai devastatoare decat Heartbleed, eroare care a impactat circa 500.000 de computere primavara trecuta, scrie presa internationala.

Expertii in securitate informatica au analizat joi pericolul si au instalat patch-uri pe servere din intreaga lume pentru a impiedica raspandirea bug-ului. Nick Weaver, un cercetator in securitate informatica de la International Computer Science Institute Berkeley a spus ca bug-ul este usor de exploatat si nu ai nevoie de doctorat pentru asa ceva.

“Am cautat bug-ul timp de cinci minute, l-am gasit si imediat am putut sa imi «hackuiesc» serverul”, a spus Weaver. El a subliniat ca orice hacker incepator se poate infiltra pe un server printr-o simpla linie de cod care exista pe multe sisteme de operare, inclusiv Unix, Linex si Apple. “Metaforic vorbind este ca si cum i-ai scrie serverului “Hei, ruleaza programul care sa ma lase sa accesez acest computer. In mai putin de o zi am primit rapoarte suspecte din partea mai multor utilizatori”, avertizeaza expertul.

El se asteapta ca Apple sa vina in curand cu un patch care sa blocheze accesul la device-urile clientilor si utilizatorii ar trebui sa il instaleze imediat.

Citeste si:
Arsene, Bitdefender, despre vulnerabilitatile informatice din case
Liviu Arsene, Bitdefender: Ce...

Sursa foto: Flickr.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Un roman se ofera sa repare voluntar cardul de sanatate