XL Team si Know Now Solutions lanseaza SafeDrive pentru Android, o aplicatie care ii recompenseaza pe soferi atunci cand nu folosesc telefonul la volan. Cu punctele castigate, soferii beneficiaza de reduceri la produsele oferite de partenerii aplicatiei. In acest moment SafeDrive are ca parteneri MOL Romania si EvoMag.

La nivel global, distragerea atentiei la volan a fost identificata ca fiind principala cauza a accidentelor rutiere pentru ca afecteaza concentrarea soferului. Studiile realizate de Comisia Europeana si Uniunea Internationala a Transporturilor Rutiere arata ca utilizarea telefoanelor mobile in timpul condusului creste riscul de accidente rutiere cu 50%, iar una dintre principalele cauze ale accidentelor produse in coloana (12,8%) precum si ale celor in care este implicat un vehicul mare, este neatentia la volan.

Folosirea telefonului mobil si, in special, scrierea mesajelor, implica trei tipuri de distragere a atentiei: la nivel fizic – prin folosirea mainilor pentru tastare, la nivel vizual – prin lecturarea ecranului, scazand astfel puterea de concentrare, si la nivel cognitiv. Studii recente arata ca, in timpul trimiterii unui SMS, soferul se deconcentreaza pentru aproximativ 5 secunde - la o viteza de 80 km/h asta inseamna ca a parcurs o distanta de aproximativ 100 de metri fara a avea contact vizual cu soseaua. De altfel, studiile mai arata ca un sofer care foloseste telefonul mobil la volan se supune unui risc de 8 ori mai mare de a fi implicat intr-un accident decat o persoana care este atenta constant la drum.

Cum functioneaza SafeDrive?

SafeDrive acorda puncte soferului care nu-si foloseste telefonul in trafic la o viteza de peste 10 km/h. Cu un algoritm unic, se iau in calcul viteza, timpul si distanta pentru a acorda un anumit numar de puncte. Daca utilizatorul iese din aplicatie, din diverse motive, punctele castigate in cursa respectiva sunt pierdute - astfel, utilizatorii sunt incurajati sa conduca responsabil. Totusi, soferul are posibilitatea sa declare ca a terminat cursa atunci cand masina stationeaza, iar punctele alocate cursei respective sunt salvate. In final, cu cat soferii parcurg mai multi kilometri responsabili, cu atat acumuleaza mai multe puncte. Beneficiul utilizatorilor consta in posibilitatea de a cumpara produse si servicii cu reducere din partea companiilor partenere SafeDrive, pe langa cresterea sigurantei personale si a altor participanti la trafic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri