HBO, una dintre cele mai importante televiziuni ale grupului de media Time Warner, va lansa in SUA un serviciu de continuturi video difuzate exclusiv online, incepand din 2015, o decizie care face parte din strategia companiei de a deveni un concurent puternic pentru Netflix si de a-si creste veniturile.

Presedintele-director general al Time Warner, Jeffrey Bewkes, a subliniat, miercuri, oportunitatile reprezentate de "cererea in puternica crestere pentru continuturile video de inalta calitate".

Potrivit AFP, citata de Mediafax, una dintre televiziunile de marca in domeniu ale Time Warner este canalul cu plata HBO, celebru pentru serialele de succes "Clanul Soprano", "Totul despre sex" si "Urzeala tronurilor".

"In 2015, vom lansa un serviciu HBO independent, prin internet, in SUA", a anuntat patronul postului, Richard Plepler, explicand ca doreste sa "utilizeze toate mijloacele aflate la dispozitia lor" pentru a seduce clienti noi.

HBO detine deja un serviciu care permite vizionarea online la cerere (Video on Demand, VOD), HBO Go, dar acesta este accesibil in prezent doar pentru abonatii televiziunii - inclusiv in Romania -, prin intermediul unei companii de cablu.

Cernobil, luat cu asalt de...
Citeste si: Cum a schimbat "cultura pop" interesul pentru Cernobil

Noul produs, care va intra in concurenta cu servicii de continuturi video difuzate in streaming, precum Netflix si Amazon, vizeaza "10 milioane de locuinte din SUA, care nu dispun decat de un acces la internet de mare viteza", dar nu si de acces la televiziune prin cablu. Numarul acestora este in crestere, a spus Pleper, care vorbeste despre o oportunitate care trebuie neaparat exploatata.

James McQuivey, un analist de la cabinetul Forrester, vorbeste despre o evolutie "inevitabila din momentul in care oamenii au inceput sa vizioneze continuturi in streaming".

"HBO are cu siguranta continuturi pentru micul ecran cu mare priza la public si atrage populatie tanara, deschisa si educata, mai susceptibila sa abandoneze abonamentele la televiziunea prin cablu in urmatorii cinci-zece ani", a spus acesta, estimand ca decizia companiei de media va deschide calea si altor grupuri din domeniu.

Time Warner si-a indreptat atentia in ultimii ani spre continuturile audiovizuale (cele difuzate pe posturile sale de televiziune, printre care se numara HBO, si cele produse de studiourile de cinema Warner Bros.), separandu-se treptat de compania de internet AOL, de compania de cablu Time Warner Cable si mai recent de publicatiile din grupul Time Inc.

Infografic Tarile cu cele...
Citeste si: [Infografic] Pretul abonamentelor Netflix dupa scumpirile din 2019

Oficialii Netflix Reed Hastings si David Wells au spus, intr-o scrisoare adresata actionarilor, ca nu sunt surprinsi de initiativa HBO.

"Spunem din 2011 ca HBO va fi principalul nostru concurent pe termen lung, mai ales in ceea ce priveste continuturile", au precizat acestia, care au adaugat ca aceasta concurenta este un lucru benefic, ce ii va ajuta sa se dezvolte in continuare.

Recenta expansiune in Europa a companiei Netflix nu i-a permis sa atraga numarul de utilizatori dorit in al treilea trimestru al anului, iar acest lucru va afecta profiturile din trimestru al patrulea.

Se termina Game of Thrones si...
Citeste si: Seriale pe care sa le urmaresti dupa finalul Game of Thrones


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si