Noua versiune a motorului de cautare Google care va fi disponibil incepand cu saptamana viitoare va afecta “in mod vizibil” ranking-ul site-urilor de piraterie dar si prezentarea lor, scrie presa internationala.

Compania a facut anuntul pe blog, in incercarea de a detalia eforturile sale impotriva pirateriei online. Aceste noi schimbari la algoritmul de cautare vor afecta toate site-urile la nivel global.

Google a notat

ca aceste schimbari vin deasupra unor modificari realizate in urma cu doi ani.

“In august 2010 am anuntat pentru prima oara ca am putea sa dam un rang mai mic site-urilor care primesc plangeri privind incalcarea drepturilor de autor. Acum rafinam acest sistem si ne asteptam ca rangurile lor sa scada vizibil”, conform Google. Totodata compania va scoate complet autocomplete-ul din cautare pentru site-urile de piraterie notorii.

Citeste si:
Comisia Europeana, reglementari impotriva manipularilor electorale
Comisia Europeana ar putea...

Schimbarea vine pe masura ce compania americana incearca sa redirectioneze utilizatorii catre site-uri pe care pot vedea legal sau sa downloadeze legal muzica si filme. Advertising-ul va fi de asemenea modificat, prezentand link-uri catre servicii de streaming si magazine online atunci cand utilizatorii folosesc anumite cuvinte cheie. Schimbarile vor avea loc initial in SUA, urmand a fi implementate gradual in toata lumea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Google a incercat sa demonstreze ca nu are nevoie de manageri