1. Concursuri online false

1. Concursuri online false

Nimic nu suna mai bine decat ideea de a castiga un televizor nou sau chiar o masina. Desigur, multe dintre aceste promotii sunt doar promisiuni si o modalitate de a te face sa intrii pe un site pentru a-ti fi furate informatiile personale. Odata cu astfel de concursuri, apar probleme precum furtul de identitate sau mailuri spam pe vesnicie. Daca nu ai auzit niciodata de magazinul respectiv, mai bine spune pas.

Sursa foto: Shutterstok/Cumparaturi cu cardul

2. SMS-urile

2. SMS-urile

Cei care vor sa te pacaleasca iti vor obtine numarul de telefon de pe alte website-uri, daca ai mai facut cumparaturi online. Poti primi mesaje care promit cadouri gratuite daca raspunzi la anumite intrebari. Ignorati acele mesaje, iar daca nu sunteti sigur, cautati pe Google informatii despre acel numar si vedeti daca altii l-au raportat pentru activitati ilicite.

3. Actiuni caritabile false

3. Actiuni caritabile false

Sarbatorile sunt perioada perfecta pentru a te prinde in spiritul darniciei si atunci vei fi cel mai usor de convins. Daca cineva te roaga sa donezi, e mai mult decat recomandabil sa ceri detalii. Mai mult, fii atent la actiunile caritabile care par credibile. Acelea sunt de cele mai multe ori false.

4. Ecranele uriase

4. Ecranele uriase

Nimic nu intarata mai tare un cumparator decat cuvintele "televizor cu ecran mare". Totusi, trebuie sa te documentezi inainte, sa vezi daca ceea ce se marketeaza este si ceea ce primesti sau este doar daca vreo oferta mai veche de care trebuie retailerii sa scape. Mai mult, citeste si ce este scris la subsolul fiecarei oferte, pretul special, de la cat pana la cat s-a redus si conditiile speciale prin care beneficiezi de reducere. Cauta, documenteaza-te si cerceteaza si suna la magazin daca este nevoie pentru a fi sigur.

Sursa foto: Shutterstock/Televizor plasma

5. Cantitatile limitate

5. Cantitatile limitate

Multi oamenii au murit din cauza acestei oferte, s-au calcat in picioare la intrarea in magazine pentru a fi primii 50 de clienti care cumpara un anumit produs, in speranta ca vor economisi 10, 20 de lei. Chiar e nevoie sa te trezesti la 2 dimineata si sa stai in fata unui magazin in frig pentru un obiect? Daca raspunsul este da, atunci citeste ce este scris in josul paginii la oferta si vezi daca sunt doar 50 de bucati la oferta si daca ai vreo sansa in a te bucura de aceasta.

Sursa foto: Shutterstock/Oferta limitata

Sursa foto: Shutterstock.com/Black Friday