Ucoz a fost lansat in octombrie 2005 si este un sistem pentru crearea gratuita de website-uri, bloguri, forum-uri precum si magazine virtuale, gazduind in prezent aproximativ 1.2 milioane de proiecte web. Sistemul face parte dintr-o retea internationala, este localizat in 15 limbi si este lider in Europa de Est.

„Pentru noi, preluarea cwr.ro este o etapa speciala si deosebit de importanta in continuarea dezvoltarii comunitatii de webmasteri vorbitori de limba romana. Astfel, prin acest transfer dorim sa continuam misiunea initiala a comunitatii, aceea de a oferi tuturor celor interesati acces la resurse tehnice si informationale suplimentare, prin intermediul carora sa dezvolte website-uri de succes”, a declarat Lucian Avadani, project manager-ul uCoz.

Comunitatea este una din primele existente in online-ul romanesc, domeniul cwr.ro fiind inregistrat inca din anul 1999. Toti membrii acesteia vor putea folosi in continuare resursele cwr si vor beneficia de reduceri la achizitia de servicii premium uCoz, pentru dezvoltarea avansata de portaluri, site-uri de prezentare firme sau magazine online.

Amintim ca uCoz a preluat in Ianuarie 2012 si platforma romaneasca de blogging HaiPa.ro, ce numara peste 3000 de utilizatori.