Cererile din partea guvernelor privind informatii despre utilizatorii Facebook au crescut cu 24% in doar sase luni, a declarat gigantul social media, aproape jumatate dintre cereri venind din SUA. Romania a trimis si ea 16 cereri.

Intre ianuarie si iunie, guvernele de pe Glob au trimis 34.946 de cereri pentru date, conform celui mai recent raport de transparenta al Facebook.

Romania a trimis 16 cereri despre 20 de conturi de Facebook, 50% dintre aceste cereri fiind onorate, cel putin partial, de compania americana. Per total insa, SUA a dominat cererile, cu 15.433, pentru peste 23.000 de conturi. 80,15% dintre aceste cereri au primit raspuns de la Facebook.

La nivel global, Facebook a oferit informatii in circa 80% din cazuri, multe dintre acestea avand ca scop inceperea unor anchete. Numarul postarilor restrictionate, datorita legilor interne ale statelor, a crescut cu circa 19% de la finalul lui 2013. In aceeasi perioada de timp, Twitter a primit 2.058 de cereri din partea guvernelor, dintre care 1257 din partea SUA. Compania a oferit informatii in 73% din cazuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri