Aplicatia mobila Uber vrea sa devina, in mod clar, cel mai mare instrument de sofat privat din lume. Compania a facut un pas important in aceasta directie, start-up-ul primind o finantare de 1,2 miliarde de dolari joi, investitorii indicand astfel o valoare a companiei de 40 miliarde de dolari.

Aceasta noua runda de finantare permite Uber sa se dezvolte in si mai multe state din lume; suma de bani se adauga celorlalte 1,5 miliarde de dolari atrase anterior de proiect. Compania, care lucreaza cu Goldman Sachs, ar putea vinde 600 de milioane de dolari in actiuni si un alt miliard de dolari catre cateva companii de pe Wall Street, scrie NYTimes.com.

Evolutia Uber este una dintre cele mai rapide din ultimii ani. Acum cinci ani, Uber era doar o aplicatie care permitea clientilor sa cheme o masina privata, prin apasarea unui simplu buton. De atunci, a devenit unul dintre cele mai mari start-up-uri din Silicon Valley, urmand, cel mai probabil in 2015, sa intre oficial si in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri