Gigantul american Google a anuntat vineri ca-si va transfera toti inginerii din Rusia, refuzand sa ofere vreo explicatie cu privire la aceasta decizie, adoptata intr-un context de "consolidare a controlului asupra Internetului" de catre autoritatile de la Moscova, relateaza AFP

Grupul californian a confirmat intr-un comunicat transmis AFP acest transfer - dezvaluit de catre site-ul de specialitate The Information -, dand asigurari ca va pastra "o echipa in Rusia pentru asistarea" utilizatorilor si clientilor locali. Compania a refuzat sa faca vreun comentariu despre motivul plecarii. Presa rusa scrie ca aceasta are loc dupa modificarea legislatiei cu privire la controlul asupra Internetului. In iulie, Vladimir Putin a promulgat o lege care obliga firmele de web - atat rusesti, cat si straine - sa stocheze datele utilizatorilor lor din Rusia in termen de doi ani.

O sursa apropiata dosarului a subliniat insa, pentru AFP, ca aceasta decizie nu este legata in mod specific de Rusia, echipe de ingineri fiind transferate in ultimii ani in afara Suediei, Finlandei si Norvegiei, si ca Google preconizeaza sa-si creasca investitiile in Rusia in 2015.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Top 10 cei mai puternici politicieni din lume... si din Romania