#BringBackOurGirls

#BringBackOurGirls

"Rugaciunile nostre se indreapta catre fetele din Nigeria care au disparut si familiile acestora. Este timpul sa #BringBackOurGirls (trad. sa ne aduceti fetele inapoi)". Acesta este mesajul postat de prima doamna a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, pe Instagram.

Hashtagul denunta rapirea a peste 200 de eleve din Nigeria de catre militanti islamisti.

#HandsUpDontShoot

#HandsUpDontShoot

Gestul si hashtagul "Hands up, don't shoot (trad. mainile sus, nu trageti)" a devenit popular datorita protestatarilor din Ferguson, Missouri.

Protestele au izbucnit dupa ce un tanar de culoare in varsta de 18 ani, pe nume Michael Brown, a fost impuscat de un politist. Unii martori sustin ca tanarul tinea mainile sus atunci cand a fost impuscat de politistul Darren Wilson.

#CarryThatWeight

#CarryThatWeight

Acest hashtag a fost creat dupa ce o studenta de arte de la Universitatea Columbia, Emma Sulkowicz, a promis ca va cara o saltea mare oriunde va merge pana cand baiatul acuzat ca a violat-o va fi exmatriculat.

Miscarea a luat amploare, iar hashtagul a devenit un "fel de a o sustine pe fata si pe aliatii ei care transporta greutatea pentru a pune capat violentei sexuale si domestice", se arata pe site-ul dedicat acestei campanii.

#IAmLiberianNotAVirus

#IAmLiberianNotAVirus

Hashtagul care se traduce "sunt liberiana, nu un virus" a fost creat de Shoana Solomon, de origine liberiana, dupa ce fetita ei in varsta de noua ani s-a confruntat cu discriminarea la scoala din Statele Unite unde invata.

Campania pentru social media a fost creata cu scopul de a opri stigmatizarea cu virusul Ebola a celor din Liberia.

#WhyIStayed/#WhyILeft

#WhyIStayed/#WhyILeft

Aceasta campanie a fost creata dupa ce a aparut o filmare in care fostul fotbalist Ray Rice o lovea pe logodnica lui de atunci, Janay Rice.

In urma aparitiei acestor imagini, persoanele care au fost victime ale violentei domestice au inceput sa-si impartaseasca experientele pe Twitter sub hashtagurile #WhyILeft (trad. de ce am plecat) si #WhyIStayed (de ce am ramas).

#ICantBreathe

#ICantBreathe

Acest hashtag a fost creat dupa ce un baiat de culoare neinarmat pe nume Eric Garner a fost omorat prin strangulare.

Intr-un material video cu acest incident, Garner a strigat de cateva ori "Nu pot sa respir". Fraza a devenit hashtagul care a generat o miscare sociala menita sa stopeze violenta in randul politistilor.

#HeForShe

#HeForShe

"Prietena mea @emmawatson a tinut un discurs extrem de puternic la Natiunile Unite. Sustin egalitatea. #HeForShe (trad. el pentru ea)", a scris actorul Logan Lerman pe contul sau de Instagram.

O miscare de solidaritate fata de egalitatea de gen, campania #HeForShe a inceput dupa ce actrita Emma Watson a tinut un discurs extrem de interesant pe acest subiect in fata Natiunilor Unite.

#UmbrellaRevolution

#UmbrellaRevolution

Protestele pro-democratie din Hong-Kong au fost popularizate sub conceptul de "Revolutia umbrelelor", iar umbrelele chiar aveau un scop practic. Protestatarii le foloseau pentru a se proteja de spray cu piper si gaze lacrimogene, dar si impotriva caldurii.

Sursa foto: Shutterstock.

#YesAllWomen

#YesAllWomen

Un barbat inarmat de la Universitatea din California - Santa Barbara a postat un material video pe social media -numit "Retribution" (trad. razbunare) - in care a promis ca va "pedepsi" fetele care il refuza si il trateaza cu superioritate.

Ca reactie la acest clip a fost creata campania "YesAllWomen", care le permite femeilor sa isi impartaseasca eventuale experiente de hartuire, viol si alte acte violente.

#CosbyMeme

#CosbyMeme

Un tweet postat de actorul Bill Cosby a generat o adevarata isterie in social media. Acesta a pus o poza cu el insusi si si-a indemnat pe cei din lista de followeri sa creeze meme-uri pe baza acestei poze, sub hashtagul #cosbymeme.

Provocarea a atras multe reactii, majoritatea pozelor de tip meme referindu-se la Cosby la la un violator, dupa ce peste 20 de femei l-au acuzat pe comedian de acte de violenta sexuala.

Sursa foto: Hashtag/ Shutterstock.