9 Ianuarie 2015

Site-uri oficiale din Germania, vizate de un atac informatic al unei grupari ucrainene proruse



Mai multe site-uri oficiale, inclusiv cel al cancelarului Angela Merkel, au fost vizate miercuri dimineata de un atac informatic, o actiune revendicata de CyberBerkut, o grupare ucraineana prorusa, relateaza AFP, care citeaza informatii ale guvernului german.

Site-urile cancelarului Angela Merkel, Guvernului german si Bundestagului au fost victima unui atac informatic, a declarat purtatorul de cuvant al cancelariei, Steffen Seibert, in cursul unei conferinte de presa, potrivit Mediafax.

CyberBerkut a blocat site-urile cancelarului german si Bundestagului

Pe site-ul sau, CyberBerkut a anuntat ca a "blocat site-urile cancelarului german si Bundestagului", miercuri, cu o zi inainte de intrevederea dintre Angela Merkel si premierul ucrainean Arseni Iateniuk. "Premierul Arseni Iateniuk spera sa obtina imprumuturi de mai multe milioane de euro din partea Uniunii Europene si a FMI", adauga aceasta grupare pe site-ul sau. Iateniuk "are nevoie de bani pentru a extinde conflictul si nu pentru a reconstrui infrastructurile distruse de tara noastra", potrivit CyberBerkut, "care indeamna poporul si Guvernul Germaniei sa stopeze sustinerea financiara si politica a regimului criminal de la Kiev".



Citeste si