Mark Zuckerberg, CEO si co-fondator al Facebook, a scris astazi dimineata pe retea ca acum cativa ani, un extremist din Pakistan a dorit sa il “condamne la moarte pentru ca Facebook refuza sa interzica continut despre Mohammed considerat ofensator”. Zuckerberg explica viziunea sa asupra subiectului, intr-o postare care in doar cateva minute a atras zeci de mii de like-uri. (UPDATE - la o ora de la postare, randurile scrise de Zuckerberg au atras 100.000 de like-uri)

“Ne-am impotrivit acestei cereri deoarece voci diferite – chiar daca uneori ofensatoare – pot face din lume un loc mai bun si mai interesant”, considera directorul executiv al celei mai mari retele sociale din lume. El explica faptul ca Facebook a fost intotdeauna un loc unde oamenii de peste tot din lume pot sa isi impartaseasca liber ideile si parerile. “Noi respectam legile fiecarei tari, dar nu lasam niciodata ca un grup sa dicteze ce pot impartasi oamenii din intreaga lume”, subliniaza el.

“Cu toate acestea, pe masura ce reflectez asupra atacurilor de ieri, iata ce consider eu ca ar trebui sa refuzam – gruparile de extremisti care incearca sa faca tacute vocile si opiniile oamenilor din intreaga lume. Nu voi lasa ca acest lucru sa se intample. Sunt decis sa construiesc un serviciu unde poti vorbi liber, fara frica de violenta”, mai scrie el.

In final, Zuckerberg ofera condoleantele sale familiilor celor ucisi in atacul terorist de la publicatia frantuzeasca Charlie Hebdo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri