La inceput de an, compania autohtona GECAD Group anunta o noua investitie in start-up-ul Gluru, companie londoneza fondata de fosti angajati ai Google, Amazon, Rackspace si Apple.

Gecad Group a condus runda de investitii de tip seed care a asigurat companiei Gluru 1,5 milioane de dolari inainte de lansarea pe piata a primei aplicatii. La aceasta runda de investitii au participat si business angels precum fostul CTO al Shazam, Chee Wong, care s-a alaturat si consiliului director. Gluru se afla in prezent in varianta Alfa.

Gluru propune o suita de aplicatii construite pe o platforma sofisticata care invata modul individual de lucru al utilizatorului pe baza activitatilor pe care acesta le deruleaza zi de zi. In plus, Gluru gaseste, organizeaza si livreaza exact acele fisiere de care utilizatorul are nevoie la un moment dat.

Gluru Assistant, prima din suita de aplicatii, va fi disponibila in cursul acestui trimestru. Utilizatorii pot solicita o invitatie pentru testarea versiunii alpha a apliatiei la adresa www.gluru.co. Dezvoltatorii vor avea la dispozitie in curand si API-ul pe baza caruia vor putea construi noi aplicatii pentru consumatori sau companii, pe platforma Gluru.

“Am incredere ca echipa din spatele Gluru, un mix de inovatie si experienta dovedita in industria tehnologica internationala, va crea un segment nou de piata, complet revolutionar. Prin aceasta platforma, Gluru va transforma modul in care interactionam cu datele si beneficiem de ele”, spune Radu Georgescu, founding partner al Gecad Group. Gluru ajuta utilizatorul sa economiseasca pana la o saptamana intreaga dintr-un an.

Citeste si:
Theoutfit.ro, serviciu de personal styling a atras o investiție de...
Theoutfit.ro, serviciu online...

“Gluru va face pentru datele tale personale si de business ceea ce Google Now incearca sa faca in domeniul datelor web – acces instantaneu la informatiile de care ai nevoie, o continua invatare si adaptare la modul tau de lucru pentru a previziona si a livra oricand datele de care ai nevoie”, spune Tim Porter, fondator si CEO la Gluru.

Fondurile atrase ca investitie vor fi utilizate pentru a accelera cresterea Gluru prin extinderea echipei, accelerarea dezvoltarii de produs si a parteneriatelor cu alte platforme, precum si pentru a extinde infrastructura operationala a companiei, echipele de vanzari, marketing si comunicare.

Gecad a mai investit anul trecut in Tynka, start-up eCommerce tot din Marea Britanie, si in Doggy&Co.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri