Hackerii au preluat temporar controlul, vineri, asupra conturilor de Twitter ale mai multor publicatii americane. Pentru o scurta perioada paginile de Twitter ale publiocatiilor au avut publicate mesaje false, potrivit carora Papa Francisc ar fi anuntat declansarea celui de-al Treilea Razboi Mondial sau lupte intre Statele Unite si China, relateaza AFP.

Potrivit unui mesaj aparut pe contul agentiei de presa United Press International (UPI), Papa ar fi afirmat ca "al Treilea Razboi Mondial a inceput", in timp ce contul cotidianului New York Post informa ca portavionul USS George Washington a fost vizat de rachetele chineze. Un oficial al Pentagonului a precizat ca mesajul referitor la ostilitatile cu China este "eronat", potrivit Mediafax.

Mesajele au fost ulterior sterse de pe Twitter. Ziarul, proprietate a grupului News Corp, condus de Rupert Murdoch, a declarat: "Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru o perioada scurta de timp. Anchetam acest caz".

Alte mesaje false au evocat convocarea de catre presedinta Rezervei Federale, Janet Yellen, a unei reuniuni de urgenta, pentru a fixa o dobanda de referinta negativa. Un alt mesaj afirma ca patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dand asigurari ca o astfel de actiune nu va avea impact asupra conturilor de economii.

Conturile de Twitter ale mai multor au fost institutii de presa au fost piratate in ultimii doi ani, inclusiv contul agentiei France Presse si al BBC.

Citeste si:
Software si atacuri cibernetice: ce ne asteapta in acest an
Software si atacuri...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Bilant fara precedent al atacului cibernetic: anchetatorii, in alerta