Un joc de carti despre pisici explodate, capre, par pe spate si alte lucruri mai putin formale si obisnuite a atras peste 4 milioane de dolari pe Kickstarter, fiind unul dintre cele mai sustinute proiecte pe platforma de crowdsharing.

Interesant este ca cei care au creat si gandit jocul, Elan Lee (Xbox, ARGs), Matthew Inman (The Oatmeal) si Shane Small (Xbox, Marvel) urmareau sa atraga doar 10.000 de dolari; aceasta suma a fost atinsa in doar 20 de minute.

Numit „Exploding Kittens” (Pisici Explodate – trad.), jocul de carti imprumuta elemente din Ruleta Ruseasca si UNO. Pe parcursul jocului, participantii trag pe rand carti dintr-un pachet. Atunci cand o pisica explodata este trasa, jucatorul este dat afara din partida. Alte carti, precum atacuri, defensive sau puteri speciale vor ajuta jucatorii sa evite anumite pisici care explodeaza si chiar sa atace alti jucatori.

Evolutia finantarii este de-a dreptul impresionanta – la data de 21 ianuarie jocul atrasese 2 milioane de dolari si peste 55.000 de oameni dadusera bani. In prezent, la o saptamana distanta, suma s-a dublat, atingand aproape 4,1 milioane de dolari atrasi din partea a peste 103.000 de pasionati. Mai sunt 23 de zile si, in prezent, proiectul este conform creatorilor in top 3 cele mai finantate proiecte de pe Kickstarter, fata de suma dorita initial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri