Profetia lui Steve Jobs aproape s-a indeplinit, astfel ca YouTube, cel mai mare serviciu de partajare de continut video a renuntat la Adobe Flash Player in favoarea standardului HTML5, despre care se spune ca va reprezenta viitorul in ceea ce inseamna Internetul, noteaza The Verge.

YouTube va folosi standardul HTML5 de acum inainte pe browserele web Chrome, Internet Explorer 11 si Safari 8 si se afla in versiuni de test pentru Mozilla Firefox. Richard Leider, inginer la YouTube, sustine ca vremea renuntarii la Flash Player a sosit si ca standardul HTML5 va fi noul instrument al online-ului.

Google, proprietarul YouTube, a petrecut ultimi ani experimentand standardul HTML5, asta dupa ce Flash Playerul dezvoltat de catre Adobe nu a putut tine pasul cu evolutia tehnologica in domeniul online-ului. La mai bine de cinci ani de zile de la aparitia primelor discutii despre viitorul standard in online care va lua locul Flash Player, YouTube face primul pas spre renuntarea la ceea ce vreme de multi ani a reprezentat un adevarat “calvar” de erori si incompatibilitati.

Cum se va schimba YouTube folosind HTML5

Utilizatorii nu vor simti o diferenta foarte mare utilizand serviciul de video streaming YouTube. Practic, in momentul in care deruleaza un clip de pe YouTube, standardul HTML5 beneficiaza de suportul unui codec VP9 care salveaza latimea de banda, timpul de incarcare si dimensiunea fisierului. Concret, un clip la o calitate mai buna, care necesita o latime de banda mai mare, se va incarca mai repede atat pe calculator, cat si pe dispozitivele mobile.

Interesant este iarasi faptul ca in aprilie 2010, Steve Jobs, cofondator al Apple, a publicat o scrisoare deschisa in care a explicat de ce compania va renunta la utilizarea standardului Flash Player al Adobe pe dispozitivele sale iPhone, iPod Touch si iPad. In scrisoarea publica, seful Apple critica faptul ca Flash Player-ul consuma extremd e repede bateria dispozitivelor sale, afecta performanta pe dispozitivele mobile si securitatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri