In trimestrul in care Apple a reusit sa atinga si sa depaseasca propriul sau record, trecand pentru prima data de pragul de un miliar de dispozitive comercializate, Android a atins alt nivel maxim istoric. Sistemul de operare al Google a fost instalat anul trecut pe nu mai putin de 1,3 miliarde de dispozitive, peste un miliard dintre acestea fiind smartphone-uri echipate cu sistemul de operare Android, echivalentul a mai mult de 80% din piata.

Livrarile de smartphone-uri au crescut anul trecut cu 30% comparativ cu anul 2013 (de la 1 miliard la 1,3 miliarde), doar dispozitivele care ruleaza sistemul de operare al Google crescand de la 0,8 miliarde de unitati, la 1 miliard de smartphone-uri

Nici iOS, sistemul de operare mobil dezvoltat de catre Apple, nu a stat rau. Dispozitivele gigantului american care ruleaza iOS au inregistrat o crestere de peste 25% fata de anul anterior, de la 153 de milioane de unitati, la 193 de milioane de unitati.

Cel de-al treilea jucator din piata de profil, Windows Phone – sistem de operare dezvoltat de catre Microsoft si-a continuat ritmul scazut de crestere in piata, pastrandu-si cota de 3%, echivalentul a 39 de milioane de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri