Google a fost de acord sa ofere mai multe informatii privind felul in care colecteaza date despre utilizatorii din Marea Britanie, dupa ce a fost obligata de autoritatile de protectie a datelor sa faca acest lucru, scrie presa internationala.

Gigantul american s-a angajat sa modifice politica colectarii datelor utilizatorilor din motorul de cautare, pentru a se alinia cererilor Marii Britanii, au subliniat oficialii Information Commissioner Office, vineri. Google se va asigura totodata sa va ramane la curent cu modificarile legislatiei si va actiona in conformitate, scrie presa internationala.

Ca si alte autoritati din mai multe state membre UE, ICO a scos in evidenta ca Google a fost „prea vag” atunci cand a descris cum foloseste datele personale ale utilizatorilor. ICO a decis ca cea mai recenta politica adoptata de Google, in 2012, nu ofera suficiente informatii utilizatorilor despre cum sunt folosite datele lor personale.

Pana in data de 30 iunie, Google va trebui sa faca schimbarile necesare pentru a se alinia regulilor dreptului la viata privata in Marea Britanie. In ianuarie anul trecut, organismul de reglementare din Franta a amendat Google cu 150.000 de euro pentru incalcarea dreptului la viata privata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri