Google se pregateste sa ofere propriul serviciu de autostop, gigantul american urmand astfel sa concureze in mod direct cu Uber, a raportat Bloomberg News, citand o persoana apropiata de board-ul Uber.

Pe de alta parte, Google este unul dintre cei mai mari investitori in Uber. David Drummond, chief legal officer Google si membru din board-ul Uber, a informat aceasta din urma companie de planurile Google, a scris Bloomberg. Sursa a subliniat de asemenea ca board-ul companiei se gandeste daca sa ii ceara lui Drummond sa isi dea demisia.

In mod previzibil, nici Uber, nici Google nu au comentat pe marginea subiectului. Miscarea Google ar putea pune in pericol dependenta Uber de gigantul american, avand in vedere ca serviciul de „ride sharing” se bazeaza pe Google Maps.

Dupa o finantare primita la finalul anului 2014, Uber a fost evaluata la o valoare de peste 40 de miliarde de dolari. Evolutia Uber este una dintre cele mai rapide din ultimii ani. Acum cinci ani, Uber era doar o aplicatie care permitea clientilor sa cheme o masina privata, prin apasarea unui simplu buton. De atunci, a devenit unul dintre cele mai mari start-up-uri din Silicon Valley, urmand, cel mai probabil in 2015, sa intre oficial si in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri