Totodata, potrivit datelor Google Romania, 25% dintre cautari au vizat serviciile de sanatate, iar 12% serviciile farmaceutice.

"Anul trecut au fost 550 milioane de cautari in domeniul sanatatii, este foarte mult. Comparand cu alte sectoare precum cel de frumusete si ingrijire personala, financiar si turism am ramas surprins, pentru ca ma asteptam ca oamenii sa caute mai multe informatii despre produsele de infrumusetare, dar partea de sanatate depaseste acest segment inclusiv cumulat cu finantele", a declarat Razvan Iordache, Industry Analyst la Google Romania, in conferinta Healthcare Connections.

In topul cautarilor privind problemele de sanatate se afla subiecte precum ebola, calculator sarcina, hemoroizi si zona zoster. In cazul serviicilor de sanatate cele mai multe cautari au avut ca obiect retelele private precum MedLife si Regina Maria, iar la servicii farmaceutice Farmacia Tei si Sensiblu.

Potrivit datelor Google, tot mai multi romani folosesc smartphone-urile si tabletele pentru a accesa internetul, ponderea acestora crescand de la 5% in 2012, la 41% la inceputul acestui an.