In alegerea intrebarilor ne-am axat in special pe cele legate de business, antreprenoriat, start-up-uri, dar si intrebari in general utile si inedite.

Ce business extraordinar nu este realizat de nimeni?

Ce business extraordinar nu este realizat de nimeni?

Intrebarea a primit pe Quora.com cateva raspunsurile interesante. Dintre ele am ales ideea unei retele sociale, de intalniri, care sa permita incarcarea de videoclipuri in locul traditionalelor fotografii. "S-ar bucura de mare succes in randul Millennials".

Recomandam sa cititi: Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri si/sau Cele mai reusite 100 de idei pentru cariera.

Ce business sa incep? Caut o idee.

Ce business sa incep? Caut o idee.

Este probabil una dintre intrebarile pe care toti ni le punem la un moment dat, in cautarea unui start-up. Cele 28 de raspunsuri arata cate idei bune poti gasi. Printre ele se evidentiaza aceea de a incepe ceva ce "nu este sexy - daca ar fi sa incep un magazin online, m-as axa pe ceva ce nu atrage pe toata lumea; deci nu as vinde electronice, carti sau haine, ci mai degraba usi sau accesorii medicale. Pe aceeasi idee, in loc sa imi deschid o cafenea, mai bine construiesc un serviciu de funeralii pentru animale".

Recomandam cartea - Incepe cu raspunsul

Care este cea mai bun idee de a investi 2.000 $

Care este cea mai bun idee de a investi 2.000 $

Care este cea mai buna idee pe termen scurt de a investi 2.000 $? Unul dintre cele mai ample raspunsuri implica experienta de viata a unei persoane - du-te la cel mai apropiat mall si intreaba cat costa inchirierea unui spatiu, lunar. A inchiriat spatiul si s-a apucat sa vanda incarcatoare de telefon si accesorii, in prealabil gasind un reseller care le vindea la sub 1$/bucata. Erau aceleasi modele vandute de operatorii telecom cu aproape 30$ si el le vindea cu 15$, deci a avut clientela din plin.

Sunt insa alte 16 raspunsuri pe care va invitam sa le cititi.

Care este cea mai buna profesie din lume?

Care este cea mai buna profesie din lume?

Dupa cum iti poti imagina, raspunsurile sunt multiple si variaza de la profesor pana la pompier. Unul dintre cele mai originale raspunsuri este insa meseria de sufleor, intrucat nu trebuie sa memorezi replicile actorilor, sa porti machiaj, sa joci pe scena sau sa te pregatesti cu mult timp inainte.

Recomandam lectura cartii Dilema. Cum alegem cand nu avem de ales?

Cum as putea sa imi maximizez profitul cu 20.000 $?

Cum as putea sa imi maximizez profitul cu 20.000 $?

Este inca o intrebare de business - persoana are 20.000 de dolari si ar dori sa o investasca "cu cap". Probabil cel mai bun raspuns? Acela de a investi in tine insuti - investitie in educare, studii, cursuri, intalniri cu oameni importanti sau chiar sa cumperi...timp.

R
ecomandam parcurgerea cartii "Profiting From Marketing Trends".

Exista parti bune ale lenii si procrastinarii?

Exista parti bune ale lenii si procrastinarii?

Este o intrebare cel putin surprinzatoare dar, in mod sigur, atunci cand se va lua seful de tine spunand ca esti lenes, ai putea gasi un raspuns bun sa ii oferi. Si este o poveste interesanta, de viata - "am o parola din 29 de caractere pentru Facebook si Twitter. Si de fiecare data cand voiam sa intru de la munca pe aceste retele sociale, mi se facea lene sa o tastez, asa ca ma intorceam...sa muncesc".

Recomandam lectura cartii "Procrastinarea".

Cum decid doi cofondatori cine va fi CEO?

Cum decid doi cofondatori cine va fi CEO?

Este o intrebare interesanta si pe care, probabil, multi nu si-o pun inainte de a incepe un proiect. Raspunsurile sunt ample si pline de invataturi - ai putea face fata presiunii? Ai talentele de comunicare necesare? Vei putea sa fii CEO pe termen lung, te vezi avand aceasta functie mai departe de cativa ani? Ai viziunea necesara si privirea larga? Apoi, in caz de finantare, deseori sunt cautati directorii executivi pe care te poti baza, care inspira incredere si siguranta.

Ce pot invata despre limba engleza in urmatoarele 10 minute, si sa ma ajute tot restul vietii?

Ce pot invata despre limba engleza in urmatoarele 10 minute, si sa ma ajute tot restul vietii?

Este o intrebare careia probabil multi dintre noi ne-ar fi placut sa ii dea curs profesorul de engleza in scoala generala. Sunt 72 de raspunsuri, foarte variate. Sunt sfaturi care includ atat cele mai intalniti greseli, cat si "generalitati", precum a nu incerca sa inveti cuvinte in afara unui context anume - merita citit chiar daca stapanesti destul de bine limba engleza.

Recomandam cartea cu CD si DVD - English Today, curs de engleza.

O ghicitoare greu de deslusit, chiar si de catre oameni inteligenti

O ghicitoare greu de deslusit, chiar si de catre oameni inteligenti

Care este o ghicitoare greu de descifrat, chiar si de catre oameni cu inteligenta peste medie? O T T F F S S E - ce urmeaza? Vezi comentariile pentru a afla!

Recomandam pentru lectura si amuzament "Dictionar de Ghicitori".

Ce modalitati usoare stiti pentru a face 1 milion de dolari?

Ce modalitati usoare stiti pentru a face 1 milion de dolari?

Poate parea o intrebare naiva, dar, surprinzator sau nu, intrebarea a primit 70 de raspunsuri - cel mai interesant este faptul ca multi au subliniat ca nu este atat de complex sau dificil sa ajungi acolo! Citeste si, cine stie, ai putea deveni milionar peste noapte!

Recomandam sa lecturati "Secrets of Wealthy People", secrete pentru a te imbogati.

Sursa foto: Shutterstock: Intrebare