In sfarsit, vei putea decide ce se va intampla cu contul tau de Facebook atunci cand vei muri. Schimbandu-si opinia anterioara, cea mai mare retea sociala din lume va incepe sa permita membrilor sa desemneze pe cineva – “contact mostenitor”, cum spun ei -, pentru a pune la punct anumite aspecte ale contului, post-mortem.

Utilizatorii pot de asemenea alege ca prezenta lor pe Facebook sa dispara cu desavarsire. Facebook si alte servicii de Internet merg pe o linie subtire intre a respecta dreptul la “viata privata”a utilizatorilor decedati si cererile familiilor si prietenilor. Anterior, Facebook ingheta automat conturile membrilor despre care afla ca au decedat, infuriind insa pe unii mostenitori care voiau sa editeze prezenta online a celui trecut in nefiinta, scrie Wall-Street.

Compania va lansa serviciul, treptat, initial in SUA, incepand de joi, alte state urmand sa aiba aceasta posibilitate in viitorul apropiat. In 2013, Google a fost prima companie majora care a permis utilizatorilor sa isi aleaga “contacte mostenitoare” pentru serviciul Gmail, stocarea cloud si alte servicii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri