Fondul de investitii 3TS a investit 5 mil. de euro in Interactive Travel Holdings (ITH), proprietarul Vola.ro. Focusul ITH este distributia online de bilete de avion, precum si alte produse si servicii necesare pentru calatorii, precum asigurari, rezervari hoteliere sau inchirieri de masini.

ITH este o companie antreprenoriala, cu operatiuni in Romania, prin Vola.ro, si in Polonia, prin Fru.pl. ITH incearca, prin aceasta investitie, sa isi extinda prezenta si in alte state si sa investeasca in R&D.

ITH are sediul la Varsovia si a fost fondata in 2007. De atunci, compania a reusit sa isi extinda prezenta in zona de rezervari de bilete de avion dar si alte produse adiacente calatoriilor. Compania a dezvoltat un motor de cautare propriu dar si alte tehnologii avansate pentru a opera un astfel de business.

„Suntem incantati ca am atras 3TS in structura actionariatului nostru. Sunt un organism foarte antreprenorial si impartasim viziunea si pasiunea pentru calatorii. Investitia ne va permite sa dezvoltam platforma, sa ne intarim pozitia pe piata si sa ne extindem international, in afara Poloniei si Romaniei”, a declarat Michal Wrodarczyk, CEO al Interactive Travel Holdings.

Vola.ro are afaceri de circa 25 de milioane de euro, la nivelul anului 2013. Principalii concurenti ai platformei sunt Paravion.ro sau Skyscanner.ro.

3TS Capital, una dintre cele mai mari firme de venture capital din regiune, s-a remarcat in trecut prin investitia in Avangate (exit catre Francisco Partners in 2013) si prin investitia in LogMeIn (o firma tehnologie cu o capitalizare bursiera de 1,2 miliarde de dolari).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri