Primul test oficial al retelelor 5G va fi facut chiar in urmatorii trei ani, la Pyeongchang, in Coreea de Sud, marcand astfel lansarea oficiala la nivel global a viitorului in industria online si mobile.

Marii jucatori din piata isi pun mari sperante in 5G si se asteapta ca acesta sa debuteze chiar din 2018, la evenimentul olimpic din Coreea de Sud. Chiar si asa, estimarile acestora indica faptul ca retelele vor ajunge la stadiul de maturitate dupa 2020, voci sustinand ca va fi nevoie de timp, iar numai cinci ani sa fie prea putin pentru o astfel de revolutie tehnologica.

“2018 este doar dupa colt. Avem nevoie sa cream aceasta lume a 5G si sa acceleram viitorul. Termenii tehnologiei viitorului vor fi Internet of things, Big Data, Cloud si Convergence, iar acestea vor schimba complet modul in care sunt percepute azi retelele”, a punctat Dr. Chang -Gyu Hwang, zilele trecute la Mobile World Congress in Barcelona. Dr. Chang - Gyu Hwang este CEO al KT Corporation, cel mai mare grup de telecomunicatii si media din Coreea, companie care lucreaza la proiectul GIGAtopia, un plan ambitios de a aduce mai aproape experienta 5G pe teritoriul asiatic.

Olimpiada de iarna din Pyeongchang va debuta pe 9 februarie 2018

Olimpiada de iarna din Pyeongchang va debuta pe data de 9 februarie 2018 si va marca, astfel, primul eveniment major care sa beneficieze de o experienta completa 5G.

Coreea de Sud a mai gazduit o editie a Jocurilor Olimpice, cele de vara, în 1988, la Seul. Pyeongchang devine al treilea oras asiatic ce gazduieste Jocurile Olimpice de iarna, dupa Sapporo (Japonia, 1972) si Nagano (Japonia, 1998).

5G si Internet of Things au fost cea mai discutate si analizate fenomene care vor schimba fata Internetului in urmatorii ani la Mobile World Congress, in Barcelona, cel mai mare eveniment dedicat mobilitatii si tehnologiei digitale la nivel global. Sute de expozanti si zeci de mii te oameni au luat parte la cel mai mare eveniment de profil din Europa si din lume.

La editia din acest an a Mobile World Congress am fost si noi prezenti si am scris mai multe materiale pe care le poti gasi aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri