9 Martie 2015

Ziua Internationala a Femeii: Google are un logo special



Motorul de cautare online Google sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii, duminica, printr-un logo special, care ilustreaza mai multe doamne si domnisoare care au facut cariera in diverse domenii de activitate.

Google transmite mesajul "La multi ani de Ziua Internationala a Femeilor!", care poate fi distribuit pe retelele de socializare Google+, Facebook si Twitter.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in acest an, Ziua Internationala a Femeii, sarbatoare celebrata pentru prima oara de Natiunile Unite pe 8 martie 1975, este dedicata evocarii progreselor realizate in implementarea drepturilor femeii, la 20 de ani de la Declaratia si Programul de actiune de la Beijing, documentul istoric din 1995 asumat de 189 de state ale lumii. Programul de actiune de la Beijing vizeaza 12 domenii sensibile, avand ca perspectiva unica o lume in care fiecare femeie si fiecare fata sa-si poata alege in mod liber destinul, beneficiind de educatia si veniturile necesare intr-o societate libera de violenta si discriminare, anunta Mediafax.
Deviza aleasa de ONU pentru celebrarea din acest an este "Mai multa putere femeii, mai multa putere omenirii: Imagineaza-ti!".

Ziua Internationala a Femeii, marcata pe 8 martie, a fost la inceputuri o expresie a dorintei femeilor muncitoare de dobandire a unor drepturi, insa, de-a lungul timpului, s-a transformat intr-un prilej de sarbatorire a feminitatii si a reprezentantelor sexului frumos, indiferent de religie si rasa.

In prezent o zi a bucuriei pentru toate femeile, care primesc flori si diferite cadouri, sarbatoarea de 8 Martie a fost perceputa mult timp drept un moment in care erau afirmate drepturile sociale si politice ale femeilor, precum si progresele facute in ceea ce le priveste.

Aparuta intr-o vreme a marilor tulburari sociale, Ziua Internationala a Femeii s-a ales si cu mostenirea protestului traditional si a activismului politic. In anii de dinainte de 1910, destul de multe femei din tarile dezvoltate industrial munceau. Slujbele lor, majoritatea in domeniul textilelor si al serviciilor casnice, erau insa supuse discriminarii sexuale si erau platite mult mai prost decat cele ale barbatilor. Au aparut organizatiile sindicale, iar de aici pana la revoltele industriale n-a mai fost decat un pas.



Citeste si