Utilizatorii Facebooc pot trimite de acum bani catre alte persoane prin aplicatia de mesagerie a companiei, Messenger, scrie presa internationala.

Produsul a fost dezvaluit marti si permite utilizatorilor sa isi inscrie cardul de debit in contul de Facebook, pentru a trimite bani prin aplicatia de mesagerie. Aplicatia Messenger include acum o mica iconita „$” deasupra keyboard-ului, care deschide un ecran de plati unde utilizatorii pot tasta suma pe care doresc sa o trimita. Serviciul nu este inca disponibil in Romania.

Banii sunt apoi transferati prin Facebook, platforma care ii retine „pentru cateva secunde”, inainte de a-i trimite catre banca destinatarului, conform lui Steve Davis, product manager. Daca recipientul nu are inca un card bancar atasat contului, Facebook va retine banii pana cand acesta isi seteaza unul.

Noul produs face din Facebook un concurent redutabil pentru alte servicii peer-to-peer precum Venmo, Square si chiar Snapchat. Spre deosebire de Snapchat care a incheiat un parteneriat cu Square pentru a transfera bani, Facebook a construit sistemul 100% in house, pe serverele proprii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri