Uber este cunoscuta ca aplicatie ce permite oamenilor sa cheme o masina inscrisa in program, de pe smartphone, si sa calatoreasca pe anumite distante. Ambitiile companiei nu se opresc insa aici, Uber pozitionandu-se din ce in ce mai mult ca o companie de logistica.

Scopul este acela de a transporta oameni si obiecte cat mai repede posibil – bazandu-se masiv, in acest proces, pe Google Maps. Aceasta dependenta s-ar putea insa, in curand, sa se termine.

Uber a trimis o oferta pentru Here, unul dintre principalii concurenti pentru Google Maps, valoarea fiind de 3 miliarde de dolari, conform a trei oameni familiari cu situatia, citati de Gadgets.ndtv. Here este detinut de compania finlandeza Nokia, gigantul finlandez anuntand luna trecuta ca ia in considerare vanzarea business-ului de harti.

La licitatie mai participa companii precum BMW, Audi, Mercedes-Benz, dar si alte firme al caror nume nu este inca cunoscut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri