Google a inchis serviciul Map Maker, prin care utilizatorii puteau contribui la imbunatatirea Google Maps, dupa ce mai multe probleme de supervizare au dus la aparitia pe hartile sale a unor imagini nepotrivite, cel mai cunoscut exemplu fiind cel al unui robot Android care urina pe logoul Apple.

Compania a spus ca modereaza toate informatiile adaugate de utilizatori pentru a preveni astfel de incidente, dar angajatilor Google le-a fost imposibil sa faca fata nivelului ridicat de munca cerut de multitudinea de modificari efectuate de utilizatori, potrivit editiei online a publicatiei britanice The Guardian.

Internautii care au accesat luni site-ul dedicat serviciului Map Maker au fost redirectionati spre o postare de pe forum in care se explica faptul ca site-ul va fi inaccesibil pana ce se va putea gasi o solutie.

"Dupa cum unii dintre voi deja stiu, ne-am confruntat cu foarte multe atacuri in care Google Maps a fost afectat in ultimele luni. Cel mai recent incident a fost in mod special neplacut si regretabil - un utilizator cu vechime in comunitatea noastra a ales sa publice o farsa uriasa in Google Maps. In consecinta, am suspendat drepturile de auto-aprobare a modificarilor si moderarea realizata de utilizatori la nivel global, pana ce vom gasi solutii de adaugare a unor mecanisme mai inteligente de prevenire a unor astfel de situatii. Daca nu avem capacitatea de a superviza modificarile, in ritmul in care acestea apar, trebuie sa luam o pauza. Toate modificarile aduse Goole Maps sunt supuse acum unui proces manual de editare si aprobare", a scris Pavithra Kanakarajan, manager de produs pentru Google Map Maker.

Google a lansat Map Maker in 2008

Google a lansat Map Maker in 2008 ca un instrument care sa permita utilizatorilor Google Maps sa modifice hartile direct in cadrul serviciului. Cea mai mare parte a informatiilor afisate in cadrul Hartilor Google sunt cumparate de la furnizori externi, dar acestia nu ofera o acoperire universala, mai ales in cazul tarilor unde informatiile privind pozitionarea geografica se afla sub control guvernamental.

Utilizatorii pot folosi Map Maker pentru a desena anumite caracteristici de relief, de exemplu, direct pe harta, adaugand informatii precum drumuri, rauri, spatii verzi, zone cu cladiri, direct in baza de date. De asemenea, pot fi adaugate informatii despre afaceri locale sau facilitati (benzinarii, de exemplu, n.r.). Informatiile introduse de utilizatorii noi trec printr-un proces de moderare, fie din partea Google, fie din partea unor utilizatori cu experienta, dar utilizatorii cu vechime pot face modificari fara a fi supervizati.

Un astfel de utilizator cu experienta este acela care a dus la decizia Google de a inchide serviciul Map Maker, dupa ce a introdus in Hartile Google o imagine a unui robot Android (simbolul sistemului de operare al Google, n.r.) care urina pe logoul Apple si un mesaj care spunea "Google review policy is crap" ("Regulile de verificare ale Google sunt de rahat", n.r.). Cele doua imagini au putut fi vazute de utilizatorii Google Maps care vizualizau regiunea situata la sud de orasul Rawalpindi din Pakistan.

"Am analizat problema si am efectuat o serie de schimbari. Totusi, devine tot mai clar ca rezolvarea unora dintre probleme va dura mai mult decat cateva zile. Dupa cum va puteti imagina, oprirea moderarii automate si a celei efectuate de utilizatorii are implicatii directe asupra unui volum foarte mare de modificari din Hartile Google care va trebui sa fie aprobate manual. Acest lucru inseamna ca publicarea modificarilor si completarilor efectuate de voi (utilizatori, n.r.) va dura mult mai mult. Tinand cont de starea actuala a sistemului, am ajuns la concluzia ca nu este corect pentru niciunul dintre utilizatorii nostri sa le permitem sa isi petreaca timpul modificand hartile. Fiecare modificare pe care o faceti ajunge intr-o coada de asteptare care creste foarte repede. Credem ca este corect sa spunem ca, daca nu avem capacitatea de a verifica modificarile cu aceeasi viteza cu care ele sunt realizate, trebuie sa luam o pauza", a mai spus Kanakarajan.

Imaginea cu Androidul care urineaza pe logoul Apple a fost descoperita de utilizatori si a devenit subiect de stiri pe 24 aprilie, dar a fost stearsa de Google la cateva ore dupa ce informatia a devenit publica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri