Competitia pentru talente in Silicon Valley pare ca devine din ce in ce mai acerba in fiecare an – acelasi lucru s-ar putea spune, pe anumite segmente (IT, marketing) si in Romania. Joshua Reeves, CEO si cofondator al startup-ului ZenPayroll crede ca a gasit atmosfera perfecta.

Este un spatiu de birouri in care nu este nevoie sa vii incaltat si, mai mult, fiecare angajat primeste, dupa un an in companie, un bilet de avion, gratuit, oriunde in lume, scrie Mashable.

ZenPayroll s-a lansat in 2015 cu 60 de angajati si are in plan sa creasca pana la 300 anul acesta. „Este un maraton, nu un sprint”, spune Reeves. El considera ca este tot timpul important sa gandesti pe termen lung si nu pe termen scurt.

In acest an, ZenPayroll, o solutie cloud de procesare a platilor, a atras 60 de milioane de dolari de la Google Capital; per total, startup-ul a atras pana in prezent 86,1 milioane de dolari. Compania incearca sa rezolve problemele IMM-urilor care nu reusesc sa proceseze corect si rapid platile. Reeves noteaza ca in SUA, in fiecare an, aproape 2 milioane de companii primesc amenzi din cauza acestui lucru. 2,4 milioane de companii inca isi calculeaza taxele „de mana”.

Provocarea? Munca angajatilor ZenPayroll nu este cea mai „sexy”, asa ca angajatii trebuie sa ramana motivati. Asa ca Reeves a implementat o cultura deschisa, libera, in care angajatii pot sta si desculti la birou si, mai mult, le ofera, anual, cate un bilet de avion oriunde in lume.

Cum ti se pare strategia CEO-ului companiei americane? Crezi ca angajatii romani ar putea fi mai motivati cu o astfel de gandire?

Vino la evenimentul INOVATIA IN IT&C si afla mai multe despre tehnologia cloud, de la experti din industrie. Inscrierea este gratuita!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri