Conform unui anunt oficial publicat pe site-ul RoTLD, incepand cu data de 3 iunie 2015, sistemul de inregistrare a numelor de domenii va permite folosirea caracterelor diacritice.

Aceasta actualizare are la baza alinierea la standardele internationale, dar si solicitarile primite de-a lungul anilor in vederea introducerii posibilitatii de inregistrare a domeniilor .ro cu diacritice, conform RoTLD.

Instalarea versiunii noi a software-ului pentru sistemul de inregistrare a domeniilor se va realiza in decurs de circa 2 ore, in data de 2 iunie 2015, de la ora 23:00, timp in care nu se vor putea inregistra nume de domenii. De asemenea, vor fi afectate temporar: pagina WEB a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor. Potrivit RoTLD, accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul ”.ro” nu va fi afectat.

Anuntul oficial cu privire la aceasta modificare poate fi consultat la aceasta adresa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri