Google ar putea fi prima companie catre care te-ai putea indrepta in viitor pentru a numara caloriile din mancare. Gigantul american lucreaza la un proiect care ar putea identifica fotografiile cu mancare postate pe Instagram si sa numere caloriile din farfurie, scrie Tech.firstpost.com.

Numele de cod al proiectului este Im2Calories, iar potentialul instrument ar putea fi condus de cercetatorul Google Kevin P Murphy. El a dezvaluit ca foloseste un sistem foarte sofisticat de invatare care analizeaza imaginea si estimeaza cate calorii sunt pe farfurie.

Intr-un exemplu, algoritmul a analizat o fotografie cu doua oua, doua felii de paine si trei felii de bacon; el analizeaza si marimea bucatilor si, bazandu-se pe informatii universale privind caloriile, poate sa estimeze un total. Mai mult, sistemul ia in calcul si urmele de sare, piper si alte condimente.

Sistemul nu este inca gata, insa Murphy spune ca si daca raspunde in 30% din cazuri, oamenii vor dori sa il foloseasca. Utilizatorii pot corecta manual inteligenta artificiala, daca, de exemplu, feliile de paine sunt unse cu ceva incolor. Sistemul se afla inca in stadiu foarte incipent.

Citeste si:
PepsiCo isi promoveaza produsele noi prin campanii de new media
PepsiCo isi promoveaza...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Doi romani au lansat o aplicatie care te invata cum sa mananci
Setari Cookie-uri