Daca esti autor de carti si nu reusesti sa „prinzi” cititorii din primul capitol si sa il tii captivat pe parcurs, s-ar putea dovedi costisitor. Amazon incepe sa plateasca autorii prezenti cu carti digitale pe platforme in functie de numarul de pagini citite de utilizatorii Kindle, scrie Telegraph.co.uk.

Astfel, autorii nu vor mai primi bani pe intreaga carte downloadata. Daca un cititor abandoneaza cartea la un sfert, autorul va primi doar un sfert din suma pe care ar fi primit-o daca cititorul ar fi parcurs intregul volum.

Aceasta miscare, previzibil, a revoltat cativa autori care considera ca Amazon seteaza un precedent periculos care s-ar putea raspandi in industrie. Totodata, strategia a ridicat semne de exclamare in ceea ce priveste cantitatea de informatii pe care Amazon o preia de la clienti.

De cealalta parte, gigantul american considera ca aceasta metoda este o modalitate de a recompensa autorii care scriu carti mari, dar care anterior primeau aceiasi bani pe care ii primea un autor care scria doar 100 de pagini.

Pentru a evita ca autorii sa incarce texte scrise cu caractere mai mari, Amazon a dezvoltat un sistem prin care Kindle standardizeaza caracterele – sistem numit “Kindle Edition Normalised Page Count”. Noul sistem va intra in vigoare de la 1 iulie.

Citeste si:
De ce (nu) merita sa mergi la Bookfest: Gasim tot ce vrem, puteau...
De ce (nu) merita sa mergi la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Ce aduce in plus Kindle Oasis?
Setari Cookie-uri