CV-ul video trebuie sa aiba cel mult 5 minute, timp in care candidatii la un job trebuie sa prezinte experienta, realizarile, studiile si atuurile personale. CV-ul video poate fi incarcat aici.

"Avantajul prestatiei include prezenta acelor elemente personale, imposibil de redat intr-un text scris, legate de atitudine, expresie, dictie, abilitatea de a oferi informatii relevante si de a convinge, aspecte legate de limbajul trupului, detalii care il pot convinge pe angajator sa trimita invitatia pentru un interviu fata in fata", spun specialistii APT Group.

Statistic vorbind, aproximativ 92% dintre angajatori acorda in medie 102 secunde unui CV scris. Evaluarea unui document de 2 – 3 pagini, al unei persoane cu o experienta profesionala consistenta, are insa nevoie de mai mult timp. Prin comparatie, intr-un video CV de 2-3 minute, candidatul poate include informatiile cheie si, astfel, recrutorul consuma mai putin efort si resurse decat in cazul citirii.

Citeste si:

Atunci cand un candidat aplica pentru un job, ar trebui sa retina faptul ca angajatorul analizeaza cu rigoare, la un CV scris, atat nivelul de structura, cat si capacitatea de sinteza si exprimare. S-a dovedit insa ca, pentru video CV, recrutorii au o deschidere mai mare, fiind flexibili si acordand atentie candidatului pana la final. Un alt plus al video CV-ului mai este si faptul ca poate fi atasat oricarui CV scris.

Platforma APTjob contine locuri de munca in Bucuresti si alte orase mari din tara, Cluj, Timisoara, Brasov. In cea mai mare parte, pe platforma se gasesc joburi in servicii de business si IT.

Sursa foto: Interviu video/Shutterstock.com