Timpul petrecut pe platforma de partajare de continut video YouTube, detinuta de catre gigantul Google, a crescut in al doilea trimestru al acestui an cu 60% fata de nivelul similar al anului trecut, potrivit unui raport al companiei americane, dat publicitatii de presa internationala.

“Este cea mai mare evolutie pe care am inregistrat-o in ultimii doi ani”, a punctat Ruth Porat, CFO in cadrul Google.
Mai mult, potrivit datelor Google, timpul petrecut pentru vizualizarea clipurilor video pe platforma mobila a YouTube s-a dublat in intervalul analizat, la circa 40 de minute pe sesiune.

YouTube a lansat in prima parte a acestui an o aplicatie special dedicata copiilor, denumita YouTube Kids si tot atunci anunta disponibilitatea din vara acestui an a unui serviciu YouTube Gaming, spatiu in care cei pasionati de jocuri video sa isi posteze clipurile, iar cei interesati de acest domeniu sa poata accesa continutul mai usor.

In luna mai a acestui an platforma de partajare video de continut YouTube a implinit 10 ani de la aparitia pe piata.
In urma cu 10 ani, trei tineri - Chad Hurley, Steven Chen si Jawed Karim - lansau YouTube. Legenda spune ca acestia voiau sa arate prietenilor niste clipuri filmate la o petrecere, insa adevarul este ca sursa lor de inspiratie a fost incidentul lui Janet Jackson de la finala Super Bowl din 2004. In februarie 2005 lansau domeniul youtube.com, in mai acelasi an prima varianta (beta) a serviciului YouTube, iar din octombrie 2006 YouTube era preluat de Google.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri