Platforma video YouTube va suporta in viitorul apropiat reclame video la 360 de grade pe Chrome, Android si iOS, Google facand astfel primii pasi in zona realitatii virtuale online, scrie Firstpost.com, citand blog-ul Google.

Brandul de bere Bud Light este primul advertiser care foloseste noua facilitate care ruleaza pe platforma Google TrueView. Utilizatorul poate folosi mouse-ul (stanga, dreapta, sus, jos) pentru a se uita in reclama, sau poate misca smartphone-ul pentru a schimba perspectiva.

Campania are in prim plan trei scenarii diferite, una pe Insula Catalina, un DJ-i si o petrecere tematica din anii 1920. Gigantul american subliniaza ca imediat ce abilitatea de a crea videoclipuri la 360 de grade va fi disponibila pentru dezvoltatorii YouTube, brand-urile vor incepe imediat sa experimenteze cu noul instrument. Companii precum Coca-Cola si Nike sunt deja in lucru si au lansat cateva teste, un videoclip Coca-Cola la 360 de grade avand cu 36% mai multe vizualizari decat unul traditional.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri