Un anunt surpriza al Google nu doar ca a schimbat complet structura gigantului american, dar a si adus dupa sine numirea unui nou CEO: Sundar Pichai. El va conduce de acum Google, care a devenit subsidiara a unei noi companii numita Alphabet.

Daca numele Sundar Pichai nu iti spune (inca) nimic, nu e nicio problema – pana ieri, nu prea multi auzisera de el – Pichai a fost alaturi de Google de 11 ani, dar nu a aparut prea des in presa. Asadar, care este povestea lui?

Pichai s-a nascut la Tamil Nadu, in sud-estul Indiei. S-a mutat in SUA in 1993 pentru a-si continua studiile, obtinand un master la Stanford si un MBA la Wharton School of Business. S-a alaturat Google in 2004 – in perioada in care compania a lansat Gmail.

In urmatoarea decada, Pichai a lucrat la mai multe produse cu impact major asupra felului in care compania activeaza pe piata. Dupa ce a lucrat la Google Toolbar, a fost unul dintre oamenii cheie din spatele browser-ului Chrome si Google Apps. In 2013, a fost pus in fruntea Android. Succesul acestor produse, la carma carora a stat el, l-a propulsat in linia celor mai importanti oameni din companie. Dar il face acest lucru „bun de CEO”?

Si aici intervine elementul uman. In rarele sale aparitii in presa, Pichai este descris ca fiind un individ calm, empatic si cu viziune. A amortizat conflicte interne, a reusit sa conduca echipa integre si sa promoveze oameni care faceau treaba buna.

A fost descris ca un manager deschis si pe care te puteau baza, reusind sa transforme regulile corporatiste intr-unele benefice, deloc complicate, dezvoltand produsele si serviciile companiei, uneori „fara tam-tam”.

"Acest nou Google este un pic mai suplu, iar companiile care se afla destul de departe de principalele noastre produse de Internet vor face, in schimb, parte din Alphabet", a scris Larry Page, co-fondator al companiei. "In esenta, credem ca acest lucru ne ofera mai mult spatiu de management, sa putem sa facem in mod independent lucruri care nu au prea multa legatura intre ele", a continuat Larry Page pe blogul oficial al companiei.

„Sundar a spus lucrurile pe care le-as fi spus si eu, uneori chiar mai bine, de ceva vreme incoace, si mi-a placut enorm sa lucram umar la umar. A devenit din ce in ce mai vizibil incepand cu octombrie anul trecut, atunci cand si-a asumat rolul de lider de produs si tehnologie pentru business-ul nostru de Internet. Sergey (Brin – co-fondator Google – n.r.) si cu mine suntem super entuziasmati de progresul si dedicatia sa fata de companie. Este clar pentru noi ca este timpul ca Sundar sa devina CEO al Google”, a mai spus Larry Page.

Ramane de vazut ce directii va impune noul CEO gigantului Google, companie ce se afla, mai nou, sub umbrea mai larga a noii entitati, Alphabet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri