Antreprenorul roman Radu Georgescu ofera in exclusivitate pentru wall-street.ro cateva comentarii dupa exit-ul din Coinzone, platforma de tranzactionare pentru moneda digitala Bitcoin care a trecut in portofoliul companiei daneze Coinify.

WALL-STREET.RO: In opinia mea, aceasta tranzactie a fost o surpriza pentru ca vorbim despre un deal “prematur” in comparatie cu alte exit-uri pe care le-ai realizat pana acum, ca antreprenor. (Cele 5 tranzactii care il fac pe Radu Georgescu cel mai tare antreprenor roman)


Radu Georgescu:
Ai dreptate. In mod normal, exit-urile GECAD au loc la un interval de aproximativ patru-cinci ani. Cu toate acestea, cel mai bun moment pentru a vinde o companie este atunci cand ai un cumparator cu adevarat interesat [n.r. zambeste]. Am investit in Coinzone cu viziunea de a pune bazele a ceea ce noi numim “Internet of Assets”. In ultimul an, compania s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea unei platforme de procesare plati in moneda virtuala Bitcoin si a unui wallet pentru cumparatori. Astfel, nefiind interesat de aceasta directie de dezvoltare, am decis sa nu mai investesc in companie si am lasat la latitudinea managementului Coinzone sa gaseasca fie o investitie suplimentara, fie un exit convenabil.

WALL-STREET.RO: De fapt, mutarea strategica dintre Coinfy si Coinzone este o tranzactie ori un parteneriat?

Radu Georgescu: Ambele. Este cu siguranta o achizitie valoroasa pentru cei de la Coinify ce au acum acces la o serie de active importante oferite de Coinzone. Totodata, vorbim si despre un parteneriat strategic, clientii ambelor companii beneficiind de cele mai bune resurse si oportunitati oferite de cele doua platforme.


WALL-STREET.RO:
Crezi ca Bitcoin este in continuare “The Next Big Thing”, asa cum ai argumentat in luna mai a anului trecut? (vezi The next big thing – Bitcoin 101)

Radu Georgescu: Sunt convins de importanta tehnologiei blockchain si cred ca in viitor va sta la baza dezvoltarii mai multor produse si servicii extrem de interesante. Bitcoin este doar una dintre monedele virtuale ce beneficieaza de tehnologia blockchain. Cred ca monedele virtuale reprezinta viitorul si vor functiona la fel de bine si in continuare, desi gradul lor de adoptie este poate mai lent decat se estimase initial.


WALL-STREET.RO: Care a fost, in opinia ta, cel mai important factor care a influentat negativ industria Bitcoin in ultimul an?

Radu Georgescu: Nu cred neaparat ca Bitcoin si tehnologia blockchain au fost influentate in mod negativ in ultimul an. Dar, fara indoiala, principiile si avantajele folosirii unei astfel de tehnologii nu sunt pe deplin intelese. Mai mult, multi nu sesizeaza vreo diferenta intre Bitcoin si blockchain. In realitate insa, blockchain este o tehnologie cu adevarat inovatoare ce va reusi cu siguranta.

Detalii despre tranzactia Coinfy – Coinzone

Christian Visti Larsen (foto), CFO and Strategy in cadrul companiei daneze Coinify, ne-a spus ca negocierile dintre cele doua parti implicate au durat sase luni de zile, dar abia la inceputul verii au discutat concret despre o achizitie. Coinfy va incerca sa pastreze in echipa anumiti oameni de vanzari ai Coinzone, fara sa atraga oameni si in management. De asemenea, danezii de la Coinfy isi propun sa lucreze cu fostul management al Coinzone mai degraba pe baza unor servicii de consultanta.

O cifra importanta legata de activitatea Coinzone se refera la numarul de clienti ai platformei la momentul vanzarii. Potrivit lui Christian Visti Larsen, Coinfy ajunge, ca urmare a achizitiei, la un portofoliu de 10.000 de clienti/luna, comparativ cu 8.000 de clienti inainte de tranzactie. De asemenea, numarul angajatilor Coinfy creste la 17 dupa adaugarea oamenilor de la Coinzone.

Compania daneza Coinfy a fost foarte activa la nivel de achizitii, ca metoda de a accelera cresterea businesului. In septembrie 2014, compania a primit o injectie de capital de mai multe milioane de dolari din partea SEED Capital si Accelerace Invest. In prezent, compania pregateste o investitie de tip “series A”, un prag important pentru orice afacere care aspira la statutul de “unicorn”, pentru a accelera extinderea afacerii.

Printre romanii implicati in proiect, alaturi de Radu Georgescu, sunt Alexandru Tarla (Chief Technology Office), Claudiu Ionescu (Chief Compliance Oficer), Mihai Manoliu (Sales Manager), George Simion (Senior Director of engineering) si Alexandru Stanciu (Software Developer).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri