Amazon, cel mai mare retailer online la nivel global, a decis sa blocheze vanzarile Apple TV si Google Chromecast de la finalul acesti luni, una dintre cele mai radicale decizii ale gigantului eCommerce luata in ultimii ani, noteaza presa internationala.

In motivatia care a dus la aceasta decizie, retailerul online sustine ca cele doua platforme dezvoltate de Google si Apple serviciul Prime Video al Amazon nu functioneaza corespunzator.

„In ultimii trei ani, Prime Video a devenit o parte importanta a proiectului Prime. Este foarte important ca dispozitivele de streaming media pe care le comercializam sa functioneze fara probleme cu Prime Video pentru a evita o confuzie in randul clientilor”, se arata in raspunsul Amazon trimis partenerilor din marketplace.

Noile listari de produse venite din partea Apple si Google nu vor mai fi permise, in timp ce produsele aflate la vanzare vor fi delistate de la finalul acestei luni, arata Amazon. Interesant este faptul ca Amazon a recomandat o serie de alte dispozitive concurente Google si Apple pentru utilizatorii interesati de achizitionarea unui streaming player, asa cum este cazul Roku, Xbox, Playstation, dar si propria solutie dezvoltata de Amazon – Fire TV.

De mentionat este ca Google si Apple sunt numarul 2, respectiv numarul 4 in topul jucatorilor specializati in servicii de streaming video, pe o piata dominata de Roku.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri