Google a cumparat domeniul abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com, dupa restructurarea majora adoptata recent de compania americana, care a devenit o filiala a unei societati de tip holding, denumita Alphabet, informeaza telegraph.co.uk, citat de Mediafax.

Domaininvesting.com scrie ca abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com a fost creat in 1999, iar, in prezent, Google este inregistrat pe platforma Whois ca fiind proprietarul site-ului.

Pagina principala a societatii Alphabet este abc.xyz, astfel incat, in acest moment, compania detine unul dintre cele mai lungi nume de domeniu, dar si pe cel mai scurt.

De asemenea, Google si-a actualizat, la inceputul lunii septembrie, inca o data identitatea sa vizuala, prezentand o noua versiune a celebrului sau logo - care nu mai fusese modificat din 2013.

O noua companie, Alphabet, a devenit firma-mama a tuturor activitatilor realizate pana atunci de motorul de cautare. Google este de acum exclusiv consacrat produselor web, precum YuTube, Gmail si Android. Noua schimbare de logo ilustreaza mai bine aceasta strategie noua, ca si diversele platforme pe care ea se aplica, precum telefoane inteligente, tablete si ceasuri conectate.

La inceputul lunii august, Google Inc. a anuntat ca a format un nou conglomerat, Alphabet Inc., care urmeaza sa incorporeze unitatile tot mai diversificate de afaceri si de investitii, ce aduc totusi mai putin profit imediat decat motorul de cautare pe internet.

Cofondatorul si directorul general al Google Larry Page a anuntat, intr-o postare pe blogul oficial al companiei, ca Alphabet este o "colectie de companii", in care Google este cea mai mare dintre ele.

Google Inc. va fi inlocuita de Alphabet Inc. ca societate cotata la bursa. Toate actiunile vor fi convertite in mod automat la paritatea de unu la unu in actiuni Alphabet, iar Google va deveni o filiala detinuta integral.

Alphabet nu este conceputa ca marca de consum, iar fiecare filiala va avea propriul director executiv. Intre actualele filiale ale Google se afla Google Maps, YouTube, browserul si sistemul de operare Chrome si Android.

Din Alphabet vor face parte, in mod separat, filialele axate asupra sanatatii Calico si Life Sciences, alaturi de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now si altele.

Pe de alta parte, odata cu transformarea celebrului motor de cautare intr-o filiala a noii entitati, Alphabet va fi condusa de Larry Page.

Noul director general al filialei Google este Sundar Pichai, un tanar aflat in plina ascensiune si protejatul lui Page. Insarcinat cu sistemul de operare pentru telefoane mobile Android si navigatorul de internet Crome, Pichai a fost numit in octombrie 2014 vicepresedinte pentru produse. In opinia a numerosi observatori, el a devenit numarul doi in companie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri