13 Octombrie 2015

Nu iti (mai) place Facebook? Zece alternative deosebite



Aud din ce in ce mai des oameni care renunta complet (sau pastreaza doar mesageria) la Facebook. Motivele sunt multiple – de la saturatie la postari repetitive cu animale, bebelusi sau poze din calatorii. Exista insa alternative sociale (mult) mai interesante, multe dintre ele nisate. Iata cateva dintre ele.

Myntra, despre fashion

Myntra are ca scop sa devina un Facebook pentru fashion.

Portalul de eCommerce, care a devenit mobile anul acesta, imbina experienta de achizitie cu cea sociala, interactiva. Compania urmareste sa foloseasca toti senzorii din telefon – precum camera foto si GPS, pentru a ajuta utilizatorii ca procesul de achizitie sa se realizeze cat mai aproape de o experienta fizica. Utilizatorii pot discuta intre ei pe marginea achizitiilor pe care le fac.


Diaspora, control total asupra a ceea ce postezi

Diaspora este o platforma non profit, detinuta de utilizatori si care ofera control total asupra datelor, fotografiilor, ceea ce scrii si asa mai departe. Acest lucru este in contrast direct cu Facebook, care detine si poate folosi cum doreste postarile tale. Din pacate, platforma tinde, uneori, „sa fie prea plina”.


Path, limita de 50 de prieteni

Path este o retea sociala care iti limiteaza numarul de prieteni la 50. Practic, vei impartasi si interactiona doar cu cei care iti sunt cu adevarat apropiati, nu vei incarca fotografii care nu intereseaza pe majoritatea din lista ta.


Ning, construieste-ti propria retea

Platforma online Ning permite indivizilor si companiilor sa isi creeze propria retea sociala, cu design-ul si facilitatile pe care fiecare le doreste.


Care2, pentru activisti

Care2 este o retea sociala pentru activisti, organizatii si business-uri din intreaga lume, care doresc sa faca o diferenta; sunt peste 15 milioane de utilizatori inscrisi pe platforma.


CircleMe, despre pasiuni

CircleMe este o platforma care conecteaza oameni care au aceleasi pasiuni. Este deci o retea sociala care se bazeaza nu pe cine cunosti, ci pe ce iti place.


Fitocracy, pentru sportivi

Fitocracy este un joc online de fitness care iti permite sa faci excercitii alaturi de prietenii de pe retea.


Foodspotting - pentru gurmanzi

Foodspotting este un ghid vizual catre mancare buna. In loc de a face review-uri restaurantelor, poti sa recomanzi mancaruri specifice si sa vezi ce au comandat altii. O modalitate excelenta de a gasi mancaruri interesante! Platforma este si in limba romana.


Goodreads - pentru cei care citesc

O platforma sociala pentru pasionatii de carti. Membrii compileaza carti, scriu review-uri, dau note si urmaresc ce citesc prietenii lor. Poti deschide cluburi de discutii, sa contactezi autori si, per total, sa interactionezi pe marginea cartilor citite.


NextDoor - stiai ca ai si vecini?

Una dintre anomaliile erei in care traim este ca suntem foarte bine conectati intre noi, si, simultan, deconectati de la viata reala. Reteaua NextDoor isi propune sa te conecteze cu cei din apropierea ta, din zone geografice apropiate, ajutandu-i sa sparga gheata si sa vorbeasca despre lucruri comune.




Citeste si